Jaren geleden bracht ik een bezoek aan New York. Een langgekoesterde droom werd werkelijkheid. De fascinatie voor New York begon al lang daarvoor, waar ik als kleine jongen naar het RTL Nieuws keek, vooral om verslaggever Max Westerman zijn verslag te zien doen vanaf een skyscraper in Manhattan. Later heb ik zijn boek Max & The City verslonden, evenals de bijbehorende televisieserie.

Ruim een week brachten we (ondergetekende & neef) door in hartje Manhatten en wat was het gaaf! In een hotel op de 23e etage. Om de hoek van het hotel lag het Empire State Building, om de andere hoek een typisch Amerikaanse pizza-tent waar we elke avond pizza slices ad. 2 dollar per stuk ophaalden. Het was niet de meest gezonde levensfase, de mensen van het restaurant begonnen ons te herkennen, wat best een prestatie is in een wereldstad als New York. De stad heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten en ik hoop er nog (heel) vaak een bezoek aan te brengen.

De fascinatie voor New York heeft geleidt tot deze website, waar ik veel plezier vind in het schrijven over New York en de activiteiten die je er kunt doen om van je bezoek een onvergetelijke ervaring te maken.

Happy journey. Pieter.